Всичко за високотехнологичните едноетажни къщи

Съдържание
 1. Особености
 2. Проекти
 3. Материали (редактиране)
 4. Дизайн
 5. Красиви примери

Високотехнологичният стил е идеалната комбинация от красота с практичност и функционалност. Къщите, построени в тази посока, изглеждат модерни и футуристични, отличават се с невероятни геометрични форми, които ги отличават от обичайните сгради. Най-често високотехнологичните се използват при изграждането на едноетажни вили. В тази статия ще разгледаме всичко за високотехнологичните едноетажни къщи.

Особености

Формата на високотехнологичните едноетажни къщи прилича на куб, чиито ясни граници създават усещане за сигурност и комфорт. За изграждането на такива сгради се харчат повече пари и време, но всичко това се отплаща с висок комфорт, енергийна ефективност и функционалност. Високотехнологичните къщи обикновено се избират от амбициозни и активни хора, които обичат да се заобикалят с всичко ново. Основните характеристики на сградите в този стил включват следното:

 • наличието на плосък покрив с лек ъгъл на наклон;
 • много панорамно остъкляване и естествена светлина;
 • строги линии в дизайна и минимум закръгленост;
 • наличието на колони.

В декорацията на къщите преобладава палитра от черни, червени, жълти, бежови, бели и сиви цветове. За облицовка на фасади се използва само изкуствен материал, но естественият камък и дървото трябва да присъстват като минимум. При декорирането на къщи се обръща специално внимание на осветлението, то се монтира по целия периметър на сградата. Що се отнася до високотехнологичния интериор, той също има свои собствени характеристики, а именно:

 • повърхностната обработка се извършва с мазилка;
 • високи тавани и панорамно осветление;
 • наличието на стълби, големи аквариуми и камини;
 • максимално отворено пространство, без прегради (зонирането се извършва с помощта на мебели или декорация).

В интериора на къщите декорът не се откроява на общия фон с текстура и ярки цветове. За да подчертае стила, къщата трябва да бъде оборудвана със системата Smart Home, вградени домакински уреди и модерна електроника.

Проекти

При проектирането на малки едноетажни високотехнологични къщи те обикновено включват кухня, вестибюл, просторна всекидневна, котелно помещение, антре и душ кабина. Понякога проектите допълнително разпределят място за подреждане на килер или съблекалня. За къщи с плоски покриви само с 1 етаж можете да добавите и веранда.

Проектите на къщи с площ до 100 квадратни метра са много популярни. м с гараж. Разпределението им е класическо: хол, спалня, баня, баня, кухня и дрешник.

Ако площта на крайградската зона позволява (е над 150 кв. м), тогава строителният план може да включва таванско помещение.

Материали (редактиране)

Въпреки факта, че високотехнологичните едноетажни къщи се отличават с необичайни външни форми, при тяхното изграждане се използват най-често срещаните материали. За изграждането на такива модерни сгради обикновено се използват следните решения:

 • пенобетон (най-достъпният материал, но изисква декоративно покритие);
 • керамични блокове от газобетон (те са много издръжливи, удобни при полагане, евтини са и имат ниска топлопроводимост);
 • тухла (надежден и издръжлив материал).

Има и дървени къщи (изработени от дървен материал), те се вписват идеално в ландшафтния дизайн на обекта и са хармонично съчетани с други сгради. Едноетажните къщи могат да бъдат издигнати от дърво по метода на рамка-панел.

Основната характеристика на високотехнологичните къщи е наличието на необичаен покрив. Той е напълно равен и има лек наклон, така че за монтажа на такива покриви се използват PVC мембрани.

Тъй като високотехнологичните едноетажни къщи са леки, те се монтират върху подсилена основа или колонна основа. Това допълнително изисква закупуване на колони и бетон.

Дизайн

Хай-тек се характеризира с максимална функционалност, така че дизайнът на помещенията трябва да бъде не само стилен, но и свободен от всички ненужни неща. Във вътрешността на стаите има строго зониране. Декорацията се извършва с огледало, стъкло и пластмаса. Основната характеристика в дизайна е наличието на изобилна светлина, във всяка стая тя е декорирана по различен начин.

 • Хол. Декорацията е представена от комбинация от модерни и традиционни материали: пластмасата е допълнена от камък, стъкло и метал. Тухлените и бетонните текстури са много популярни, на фона на които мебелите от строги форми изглеждат великолепно, с прости фасади и отворена текстура. Като мека мебел се избират удобни дивани с кожена тапицерия. В интериора трябва да присъства пластмасова или стъклена масичка за кафе.
 • Баня. Стените в тази стая са украсени с големи едноцветни плочки. В зависимост от площта на стаята можете да изберете както светли, така и тъмни тонове на облицовката. Комбинацията от сиво с бежови и бели цветове изглежда красива в дизайна. Често във високотехнологичния интериор можете да намерите облицовка от естествено дърво. За да се подчертае благоприятно декора, се използва подсветка на стените и тавана. Водопроводът е избран в метални нюанси.
 • Спалня. Тези стаи се отличават със своята ергономичност, повърхностната обработка в тях се извършва с естествени материали. Подовата настилка обикновено е ламинат или паркет в пастелни нюанси. За да създадете романтична атмосфера в спалните, е инсталирана регулируема осветителна система. Текстилът е подбран в светли цветове от леки тъкани.
 • Кухня. Дизайнът на тази стая предвижда наличието на две зони: трапезария и работна. Оборудването и всички кухненски прибори са подредени стриктно според изискванията на ергономията. Над големия работен плот е монтирано ярко осветление. При желание интериорът на кухните може да бъде допълнен с кът за сядане и телевизор.
 • Коридор. Когато декорирате коридор, изберете светли мебели, декорация, вградено осветление и лъскав опънат таван. Зоната за съхранение е скрита зад гардероб с гланцова или огледална повърхност. В дизайна на коридора винаги има голямо огледало, под което можете да поставите конзолен рафт.

В интериора на стаи, декорирани в хай-тек стил, не е позволено да се използва много декор. Можете да допълните дизайна с черно-бели плакати, семейни снимки, вази с цветя.

Красиви примери

Днес има много дизайнерски проекти за високотехнологични едноетажни къщи, всяка от които има свои собствени характеристики. За да построите малка вила в модерен дизайн, можете да избирате от няколко варианта на проекта.

 • Тухлена къща с плосък покрив. Външната облицовка на фасадите трябва да се направи със снежнобяла мазилка и да се направят няколко вложки от дървени панели в топли нюанси. В лявото крило на сградата можете да поставите спалня, хол и баня, а в дясното - кухня, детска стая и баня. Най-добре е холът да е напълно остъклен, към него можете да прикачите тераса отвън.
 • Оригинална къща с изискан външен дизайн. Такъв проект е идеален за смели разработчици с изключителен вкус. Зоната за отдих в тази къща е отворена, представена е от кръгла тераса. За да се чувстват комфортно всички членове на семейството, оформлението трябва да включва няколко спални, добре осветена баня, хол и трапезария, комбинирани с кухня.

Вижте преглед на високотехнологична едноетажна къща.

без коментари

Коментарът беше изпратен успешно.

Кухня

Спалня

Мебели