Всичко за високотехнологичните вили

Съдържание
 1. Особености
 2. Проекти
 3. Дизайн
 4. Красиви примери

Високотехнологична вила е многофункционален дом, чийто дизайн е погълнал фантазиите на научнофантастичните идеи. Характеристиките на къщата ви позволяват да се отклоните от традиционните основи. Проектите за вили умело съчетават най-новите научни постижения на архитектурата и дискретен дизайн в своя дизайн. В тази статия ще разгледаме всичко за високотехнологичните вили.

Особености

Външните характеристики на високотехнологичните вили успешно съчетават ясни модерни форми с елегантна гъвкавост. Такава къща става избор на успешни хора, които намират комфорт за себе си в проекти, лишени от архитектурни излишъци. Основните характеристики на високотехнологичните къщи са както следва:

 • ексцентричност - стилът е модерен и се развива само на пазара на недвижими имоти; популярността на стила значително надвишава разпространението му в проекти, следователно завършените конструкции удивяват със своите прости, но в същото време грациозни граници и привличат окото;
 • ясни геометрични форми - високотехнологичната архитектура се отличава със строги правоъгълни и кубични характеристики, сред които няма декоративни излишъци; въпреки това общият вид на проектите винаги изглежда много впечатляващ и елегантен;
 • плосък покрив - това е многофункционално оформление на къща, в която плосък покрив може значително да излиза извън границите на основната сграда и да служи като допълнително място, оборудвано за отдих, най-често тераса;
 • наличието на стъклени и огледални повърхности - това е друга основна характеристика на вили, която е не само декоративна, но и практична; прозорците в такива проекти винаги са много широки, което позволява на достатъчно количество дневна светлина да проникне в къщата и визуално да направи пространството на помещенията по-голямо;
 • минимализъм - ограничен брой архитектурни техники, разнообразие от материали и инструменти за декор, използвани при планирането на проекта, ще направят възможно постигането на модерен външен вид на вилата.

Важно! Високотехнологичните проекти се създават с помощта на високотехнологични инструменти и програми, така че често са свързани с популярната система „умен дом“.

Проекти

Модерните вили имат семпъл, ергономичен външен вид, съчетан с висока степен на функционалност и икономичност. Проектите са проектирани по такъв начин, че да се постигне геометричен баланс. Най-често те са подредени в реда на симетрия или благодарение на плосък покрив приличат на външен вид няколко кутии, които са сгънати в една сложна конструкция. По време на строителството най-често се използват следните материали:

 • метални;
 • железобетон;
 • подсилено стъкло;
 • блокове от пяна;
 • естествен камък.

По-рядко вилите включват елементи от тухли и дървен материал. Обикновено високотехнологичните проекти се отличават с плосък покрив и панорамни прозорци от тавана до пода, но има опции с класически фронтон. За предпочитане е да използвате стъклени или поликарбонатни платове като вътрешни прегради за зониране. Всяка част от къщата трябва да бъде функционална и да съдържа практически ползи. Злоупотребата с архитектурен декор е неприемлива - типът на вилата трябва да бъде ясно обмислен.

Така че, отворена част от плосък покрив или веранда често се превръща в допълнително място за почивка и е оборудвано с мебели.

Дизайн

Основните изисквания на високотехнологичните проекти са спазването на правилните ясни линии в проекта, както и комбинацията от лека сдържана цветова палитра. Всичко това създава определен ефект на минимализъм, съчетан с бизнес елегантност. Най-често интериорът е направен в стил таванско помещение. А иновативните методи позволяват правилното интегриране на високите технологии в подобряването на дома и го правят високотехнологичен и многофункционален в експлоатация.

Стъклени и огледални елементи в комбинация с различни източници на осветление ви позволяват да увеличите визуално пространството на помещението, без да го лишавате от усещане за комфорт. При декорирането на фасади като правило се използват скъпи материали, така че дизайнът на къщата да не изглежда твърде прост.

Дървените елементи в комбинация с метал или бетон правят фасадата по-жива и по-удобна.

Красиви примери

Класическа версия на високотехнологична вила, която успешно съчетава минимализъм и елегантност. Къщата е с проста конструкция, но изглежда доста впечатляваща. Големите панорамни прозорци осигуряват допълнителна светлина в помещенията на къщата, а плоският покрив отличава сградата от традиционните варианти.

Ясните линии и компетентното разделение на функционалните зони правят декорацията на дома практична и в същото време уютна.

   Веранда-тераса и открита панорамна площ към вътрешния двор правят пространството визуално по-голямо и ви позволява да постигнете желания ефект на модерността на концепцията.

   Преглед на високотехнологичната къща във видеото по-долу.

   без коментари

   Коментарът беше изпратен успешно.

   Кухня

   Спалня

   Мебели