Проекти на модерни къщи и вили

Съдържание
 1. Особености
 2. Използвани материали
 3. Преглед на проекти
 4. Интериорен и външен дизайн
 5. Готови примери

В съвременния свят с помощта на различни компютърни програми наистина можете да създадете идеален и уникален проект за вашия дом. Човек наистина може да построи къща мечта, ще има желание!

Особености

Днес проекти на модерни къщи и вили оживяват най-необичайните и смели идеи в оформленията и фасадите.

Първо трябва да решите в какъв стил искате да видите мечтания дом.

 • минимализъм - характеризира се с отхвърляне на всичко излишно в интериора, външната декорация, фасадата. Придържайки се към този стил, те използват най-простите форми, светли цветове и неусложнен декор. Този стил ще бъде оживен от метал, дърво, стъкло, както и бетон. Плюсовете на минимализма са голямото пространство и изобилието от светлина. Проектите за вили в стила на минимализма помагат да се спестят строителство и интериорна декорация.
 • Висока технология - за разлика от минимализма, в декора се използват груби и тъмни нюанси, често има нотки на бруталност. Този стил е доминиран от практичността.
 • Fusion - съчетава няколко стила наведнъж. Използвайки този декор, можете лесно да комбинирате минимализъм и готика, класика и замък, таванско помещение и хай-тек.

Процесът на създаване на проект за модерна къща включва няколко етапа:

 1. архитектурен - определят се размерите на бъдещата конструкция, външният вид на фасадите;
 2. конструктивен - фиксирано е положението на основата, прозорците, стълбите, вратите, подовете;
 3. инженерство - изчертава се диаграма на местоположението на бъдещи комуникации, контакти, кранове;
 4. дизайнерски проект - разработва се вътрешната украса на къщата, като се посочват материалите;
 5. оценка - се записват материалните разходи, необходими на всеки етап от строителството.

Използвани материали

  Изборът на материал за изграждане на къща е доста разнообразен. Давайки предпочитание на някой от материалите, е необходимо правилно да се проучи всеки от тях.

  Селските къщи, изработени от тухли, са екологични, устойчиви на замръзване и пожароустойчиви.

  Тухлата има дълъг експлоатационен живот, има висока якост и добра звукоизолация.

  Къщите от бар също са популярни днес. Това са основните предимства на този вид материал.

  • Конструкцията от бар е няколко пъти по-евтина в сравнение с други материали. Ако планирате къща в икономична класа, тогава дървеният материал ще бъде идеален вариант.
  • Високо екологичен, не отделя вредни вещества. Страхотен вариант за хора с алергии.
  • Отлична кислородна пропускливост.
  • След като построите къща, можете да се нанесете веднага. Вътрешната облицовка, изработена от дървен материал, ще се впише перфектно в интериора.
  • Дълготраен.

   Селски къщи и вили, изработени от естествено дърво, изглеждат страхотно. Много хора искат да видят единство с природата в дома си. Естественото дърво е идеално. Къщите от дървени трупи са екологични, изглеждат страхотно, издръжливи са и задържат топлината добре.

   Преглед на проекти

   Днес каталозите са пълни с разнообразие от готови селски къщи и луксозни вили. Можете лесно да намерите проект за всеки вкус: вила с панорамни прозорци, открити веранди, тематични пристройки и дори плувен басейн.

   Когато планира изграждането на селска къща, човек преследва следните цели:

   • уединение, желание да останете насаме с природата;
   • възможността да натрупате сила на чист въздух, като си починете от шумния град;
   • вероятността за подобряване на здравето, извършване на подобряване на сайта.

   Най-често прилежащите тераси служат като зона за отдих в селски къщи.Те са както открити, така и затворени зони, където можете лесно да седнете с приятели за барбекю, да се усамотите с чаша чай и интересна книга, да се занимавате със спорт или йога.

   Вили с остъклена тераса са за предпочитане, благодарение на което може да се използва както през лятото, така и през зимата.

   В съвременния свят автомобилът отдавна се превърна в неразделна част от всяко семейство. Следователно гаражите се строят и върху частни парцели.

   Гаражът може да бъде построен като самостоятелно стояща сграда или, обратно, може да бъде свързан с къщата, което го прави неразделна част.

   Разбира се, ако обектът има голяма площ, тогава лесно можете да разпределите място за гараж върху него. Въпреки това, все по-често в селски къщи се използва вграден гараж.

   Несъмнените предимства на вила с гараж са няколко фактора.

   • Бърз достъп до автомобила. Тази точка е особено важна, когато времето навън е дъждовно - собственикът не трябва да тича до отделна сграда в дъжд, виелица и силен вятър.
   • Гараж, прикрепен към къщата, запазва пространството на земята.
   • Прикачен гараж е много по-топъл от самостоятелна сграда. Човек ще оцени тази функция при ремонт на автомобил през есенно или зимно време.
   • Вграденият гараж спестява пари. Отделен гараж също е отделен бюджет.

   Покривът на къщата е важна част от нея, защото защитава и затваря дома. Докато се придържат към модерния дизайн, мнозина искат да имат вила с плосък покрив. Има обаче няколко фактора, които трябва да се вземат предвид.

   1. Климат. Ако човек живее в дъждовен и студен климат, тогава е препоръчително да предпочитате плосък покрив с наклон. В противен случай водата няма да може да се оттича и това е изпълнено с лоши последици.
   2. Растителност. Ако около къщата има много дървета, тогава е по-добре да изберете покрив с наклон.

   Вилите с плосък покрив отговарят на стандартите на съвременната архитектура. Консервативни, с прави и прости линии, те резонират с много.

   Най-добрият вариант за любителите на много светлина в къщата е вила с еркери. По правило в такива къщи се използват големи или панорамни прозорци. Допустимо е и комбинирането на тези два вида прозорци. С такава сграда можете да забравите за мрачните и тъмни стаи.

   Районът на бъдещата вила е от особено значение. Тук, разбира се, си струва да се вземе предвид броят на хората, живеещи в къщата, и площта на парцела, определен за строителство. Ако бюджетът не позволява изграждането на имения, тогава е напълно възможно да се почива удобно в малки къщи до 60 кв. м. В специални офиси те могат лесно да създадат проект на малка площ, в която да се настанят жилищни и нежилищни помещения.

   Къщи с площ до 150 кв. м са идеални за малки семейства от 3 до 5 души.

   Когато има разширени възможности, тогава върху парцелите е възможно да се приложи план за изграждане на вили с площ от 300 кв. м и 500 кв. м и дори 1000 кв. м.

   Едноетажна

   Едноетажните къщи са доста популярни в съвременния свят. Такава сграда ще позволи на градския жител да бъде по-близо до земята, до природата, а също и да има отделен изход към градината или към терасата.

   Едноетажните вили имат редица предимства, от които да избирате.

   1. Цена. Ако човек е с ограничен бюджет, тогава едноетажна сграда е идеална. Много по-евтино е - както ако изберете готов проект, така и ако го изградите сами.
   2. Липса на стълби. Голям плюс по отношение на домашната безопасност. Особено когато в къщата живеят малки деца и възрастни хора.

   В днешно време е популярно използването на панорамни прозорци в малки едноетажни сгради. Благодарение на панорамното остъкляване пространството се разширява, а къщата се изпълва със светлина. Освен това можете да се любувате на природата ден и нощ по всяко време на годината.

   Двуетажна

   За построяването на двуетажна къща е необходима по-задълбочена подготовка. Първоначално трябва да се запознаете с характеристиките на почвата. Освен това е важно най-точно да се изчисли масата на бъдещата конструкция.Всичко това е необходимо, така че в бъдеще почвата да не провисне под тежестта на сградата.

   Два етажа в къщата позволяват най-изгодното изпълнение на оформлението. На приземния етаж можете да поставите т. нар. битова част и зона за гости - кухня, котелно, складово помещение, всекидневна. А вторият етаж ще остане изцяло личното пространство на собствениците: спалня, офис, библиотека и много други. На всеки етаж могат да бъдат поставени бани.

   Ако се планира да живеят голям брой хора или няколко семейства във вилата, тогава 2 етажа ще бъдат точно начинът. Всяко семейство може да бъде настанено на собствен етаж.

   Интериорен и външен дизайн

   След като са решили всички практически въпроси по изграждането на къща, те са изправени пред така наречените творчески проблеми, като оформление, интериор на стаи, външна декорация. Тук трябва да се вслушате в себе си: имате нужда от модерен дизайн или, по-спешно, от духовен компонент.

   Антрето е първата стая, която виждат както гостите, така и членовете на семейството. Разбира се, гостите ще бъдат по-впечатлени от интериора и обзавеждането. Но домакинствата се интересуват главно от функционалността и простора на тази стая.

   Днес можете да изберете всеки стил, който ще "играе" в коридора, и да направите места за съхранение, скрити от любопитни очи.

   Кухнята е основната стая за домакинята на семейното огнище. Тя трябва да бъде не само красива, но и практична. Материали като глина, камък, керамика, дърво ще изглеждат най-изгодно в селска вила. Те са идеални за вътрешна декорация на кухнята - материалите са водоустойчиви, не се страхуват от високи температури и ще служат на собствениците дълго време.

   Всекидневната посреща приятели и също така е идеална за тихи семейни събирания. Смелите, живи интериори ще изглеждат по-добре тук. Можете също така активно да използвате мека мебел: дивани, пуфове, фотьойли, възглавници. Как да подредите всичко това органично може да се види на снимките.

   Спалнята се използва предимно за добра почивка на собствениците. Това е, може да се каже, стая за уединение, интимна зона на вилата. По-добре е да се откажете от ярки цветове в спалнята, предпочитайки светли цветове. Последното ще ви помогне да се успокоите, да се увиете в комфорт и да ви даде пълен релакс след тежък ден.

   Модерните големи вили ви позволяват да направите отделни бани, а също и да не бъдете ограничени по размер. Ако къщата е напълно уединена, тогава е възможно да реализирате баня с панорамни прозорци и да си позволите да се насладите на природата, докато се къпете с балон.

   Вътрешната украса на къщата е отражение на характера на собственика и създаването на комфорт за него. В дизайна някой се придържа към един стил, а някой смесва няколко наведнъж.

   Декорирайки от естествени материали, голям брой свежи цветя ще отразяват идеално стила на Прованс в къщата. В този случай мебелите трябва да са винтидж. Активно се използват вази, плетени кошници, свещници и др.

   За любителите на естествеността и близостта с природата, напълно дървена къща ще служи като отличен вариант. Дървеният интериор изглежда хармонично с всеки стил. Ако искате яркост, тогава дървото може безопасно да бъде боядисано във всеки цвят.

   Желателно е фасадата на къщата да е хармонично съчетана с вътрешната украса. Външната украса ще бъде обмислена от много, не само гости и приятели. Важно е фасадата да е възможно най-функционална, защото вилата предпазва от вятър, дъжд, сняг.

   Природните бедствия не трябва да увреждат красив дом.

   За декорация могат да се използват следните материали:

   • сайдинг;
   • камък;
   • облицовъчни панели;
   • тухла;
   • гипс.

     Обикновено селските къщи са заобиколени от високи огради. В съвременния свят изборът на последното също е разнообразен. Можете да използвате издълбана дървена ограда, метална или желязна ограда, поликарбонат, пластмаса и други опции. За да създадете хармония с интериора на къщата, оградата може да бъде боядисана в ярки цветове или в сиви тонове. Всичко зависи от въображението на собственика.

      Готови примери

      По-долу са снимки на готови селски къщи и вили.

      • Прекрасна двуетажна вила с големи високотехнологични прозорци. Идеален за голямо семейство.
      • Луксозна двуетажна тухлена вила с вграден гараж. Може спокойно да се нарече дом-мечта.
      • Тухлена селска къща в европейски стил.
      • Голяма вила с модерна фасада.
      • Интериорът на затворена тераса в частна къща. Тук можете да си починете чудесно, да се полюбувате на природата или да се забавлявате с приятели.
      • Панорамните прозорци в интериора придават незабравимо изживяване и изпълват къщата със специален чар.
      • Всекидневна с камина ще даде не само топлина, но и комфорт в тихите вечери.

      Проектът и дизайнът на модерна къща с плосък покрив в следващото видео.

      без коментари

      Коментарът беше изпратен успешно.

      Кухня

      Спалня

      Мебели