Проекти на къщи от бар с таванско помещение

Проекти на къщи от бар с таванско помещение
 1. Особености
 2. Предимства и недостатъци
 3. Опции за дизайн
 4. Материали (редактиране)
 5. Подреждане
 6. Примери за проекти

Рамковите къщи от бар с таванско помещение по стандартни проекти са много популярни. Такива стандартни решения ви позволяват бързо и икономично да създадете пълноценен корпус от чист материал в крайградска зона. Ето защо си струва да разгледаме по-подробно различните проекти на такива сгради.

Особености

Селски къщи с различни размери, построени по готови проекти, се издигат бързо и с минимални разходи. Всички елементи, размери, използване на полезно пространство, инженерни изчисления са обмислени възможно най-ефективно и ергономично в тях. Особено забележително е, че няма нужда да бъдете умни с разработването на собствен индивидуален план, да създавате чертежи и да правите сложни изчисления. Къщите от дървен материал за готови проекти изискват само строителни работи.

Къщите от бар с таванско помещение ви позволяват да се възползвате максимално от използваемото пространство вътре в помещенията, практически не е останало неизползвано място в корпуса. Възможно е да се направи хубаво и уютно таванско помещение с балкон.

Самото таванско помещение означава жилищно пространство под покрива на сграда, такива архитектурни техники са използвани още от Средновековието. Възможно е да се организира таванско помещение в скромни селски къщи, направени по готови проекти. Освен това ще изглежда доста оригинално както извън сайта, така и в интериора.

Предимства и недостатъци

Рамкова къща от бар с таванско помещение има следните предимства:

 • тъй като не се свива, можете да се преместите в него веднага след изграждането;
 • дървото е екологично чист материал, безвреден и безопасен, в такова помещение се поддържа оптимална влажност без образуване на гъбички и мухъл;
 • издръжливост - при правилна конструкция и експлоатация къщите от греди могат да издържат до 100 години;
 • минимално време за изграждане - върху завършената лентова основа стената и покривите могат да бъдат изградени за 3-4 дни;
 • ниската цена на материала, освен това по време на обработката дървеният материал практически не генерира отпадъци;
 • благодарение на естествената красота на текстурата и високата топлоизолация, дървото спестява довършителни и изолационни материали.

Основният недостатък на такива сгради е опасността от пожар. Дори въпреки използването на огнеупорни импрегнации и мастики, дървената пръчка винаги ще има високи запалими свойства, като по това е много по-ниска от тухла, бетон, газосиликатни блокове и други недървесни материали. Това е може би единственият значителен недостатък, в противен случай е много изгодно да се строят такива къщи, особено след като има много готови оригинални проекти.

Опции за дизайн

В профил проекциите на такива къщи обикновено са квадратни (6x6, 8x8 кв. M) или правоъгълни (6x8, 6x9 кв. M), по-рядко има опции с изпъкнала веранда, еркер, тераса. Такива проекти са по-сложни, включително полагане на основата, но увеличават вътрешното пространство, позволяват ви да имате допълнителни офиси или помещения за отдих в сградата. В зависимост от местоположението на стаите, полезната жилищна площ може да бъде от 30 до 80 кв. м.

Първият етаж в най-простите варианти е разделен с преграда на 2 стаи, при по-сложни проекти може да има антре или антре, 2 спални, както и баня, баня или складово помещение.Стълбището между първия и втория етаж може да бъде едноетажно - това спестява полезно жилищно пространство, но затруднява изкачването и слизането, изисква монтаж на по-стръмни стъпала.

За удобство можете да изградите стълбище с две участъци с участъци, успоредни един на друг, този метод е най-ергономичният.

Таванското пространство може да бъде с една стая или с две, всичко зависи от площта на основата и проекта на къщата. Таванското помещение може да бъде оборудвано с малък балкон или лоджия с рамка, изработена от същия профилиран дървен материал. Обикновено стаята се намира под самия покрив, в който рафтовата рамка е обшита с шперплат, пластмасови листове или дъска. Нишите между вътрешната украса на тавана и самия покрив също могат да се използват ефективно, например, като се правят малки складови помещения, държат комуникации вътре или поставят там домакински уреди.

Къща с тавански етаж се нуждае от допълнителна изолация на покрива. Ако ще бъде постоянно жилище, тогава също си струва да го предпазите от влага. Ефективно е използването на полиуретанова пяна, пяна от пяна, минерална вата със слой от полимерен филм като изолационен материал.

Ако тръба за отопление на печка минава през жилищно таванско помещение, което често се среща в такива проекти, тя също трябва да бъде изолирана и да се извърши фин декоративно покритие.

Материали (редактиране)

Къща от дървени трупи може да бъде построена от няколко материала.

 • Масивна дървесина - това са масивни стволове от естествено дърво, изсушени, с изравнени повърхности. Секцията може да бъде квадратна или правоъгълна. Този материал е много издръжлив и има впечатляващ външен вид.
 • Профилирана дървесина използван най-често. Изработен е от масивен прът, отстрани са направени жлебове и издатини, благодарение на които се сглобява в надеждна стабилна конструкция.
 • Лепена ламинирана дървесина се състои от няколко дъски, закрепени заедно под високо налягане. За да се предотврати огъването на короните в зидарията, дъските се полагат с влакна в различни посоки. Предимствата на ламинирания фурнир са, че не се напукват и не се свиват.
 • SIP панели се изработват чрез залепване на няколко плочи от дървесни частици с топлоизолационен слой между тях. Поради това този вид строителен материал е много топъл и има висока якост.
 • Барове с имитация на естествени трупипридавайки на стените на къщата много драматичен и впечатляващ вид.

Що се отнася до самите видове дървесина, най-често се използва борът като най-евтиният, но практичен материал. Боровата дървесина е мека, лесна за обработка, има ниска плътност и добра топлоизолация. Но това дърво се свива силно, дава пукнатини с течение на времето, не е устойчиво на мухъл. Гредите от кедър и лиственица са много по-плътни и по-стабилни, но са по-лоши по отношение на топлоизолацията си.

Всяка версия на къща от бар с таванско помещение трябва да бъде построена върху готова основа., който се втвърди и даде нормално свиване. Изработен е от стоманобетон на основата на цимент и пясък. Основата може да бъде плоча, колонна или лентова. Последният тип е най-често срещаният, тъй като е здрава основа във всяка точка на стената на къщата и осигурява най-голяма стабилност за сграда от два или повече етажа.

Подреждане

Въпреки че дървото има добри топлоизолационни свойства, къщите от дървен материал се нуждаят от допълнителна изолация. Това важи особено за таванското помещение, което е по-малко от долния етаж, защитено от вятър и силна слана. Правилното решение би било да се изолират подовете на двете нива на жилището с ековата или полиуретан, които са зашити в рафтовата система. Прозорците на първия и втория етаж, балконските врати също трябва да бъдат надеждно изолирани със силикон или полиуретанова пяна.

Когато подреждате таванско пространство, трябва да се погрижите за естествената вентилация.Това ще бъде особено актуално в горещо време, когато покривът е много горещ, а на тавана няма вентилационни отвори или балкони.

При провеждане на електричество в дървени къщи с таванско помещение е най-добре да поставите електрически кабели в пластмасови кутии или гофрирани тръби. Изработени са от негорими материали и ще служат като допълнителна защита за сухо запалимо дърво. Водопроводните и канализационните системи се полагат най-добре с помощта на гъвкави и издръжливи полипропиленови тръби.

Примери за проекти

Сред популярните проекти са 8x8 и 6x8 кв. м може да се отбележи най-простото решение с покрита тераса, две стаи, малък коридор и баня на първия етаж и една просторна спалня на втория мансарден етаж. Минималният брой елементи, простият чертеж, лесният монтаж правят този проект много достъпен. С размери 8 на 6 м тази къща ще бъде удобна и просторна за семейство от 3-4 души, в нея можете да живеете целогодишно без проблеми.

Къща от профилиран дървен материал 200х200 мм с размери 6х6 кв. м съдържа малко, но уютно таванско помещение на втория етаж. Това е най-икономичният вариант.

Къщи от дървен материал 6х9 и 9х9 кв. m също имат готови стандартни проекти. Това е по-просторно жилище, в което можете да направите кухня, сауна, а на втория етаж да разделите две пълноценни всекидневни с преграда.

За грешки при избор на проект за къща от бар вижте следното видео

без коментари

Коментарът беше изпратен успешно.

Кухня

Спалня

Мебели