Проекти на къщи от бар с таванско помещение: модерен интериор за всички времена

Съдържание
 1. Характеристики и предимства
 2. недостатъци
 3. Как да оборудваме отвън?
 4. Приспособяване към зоната
 5. Идеи за вътрешно обзавеждане
 6. Съвети за строителство и ремонт
 7. Ефектни примери за вдъхновение

Проектите на къщи от бар с таванско помещение се отличават с рационален подход към изграждането на конструкция със спестяване на използваемата площ на лятна вила или градински парцел. За да бъде средата не само практична, но и специална, подходяща за всички времена, трябва да се погрижите за редица фактори. Помислете за тънкостите на подреждането, като вземете предвид различни области и препоръки за строителство и ремонт.

Характеристики и предимства

Изграждането на сграда от бар с таванско помещение дава много предимства на собствениците на къщата. За разлика от таванското помещение, таванското помещение е включено в общите кадри на жилищното пространство. Документирано е, това е изолирана стая, която може да се използва за всяка от стаите на обикновена къща, при условие че са осигурени комуникации.

Къща от дървен материал е забележимо по-лека от тухлена конструкция, но също така изисква висококачествена и надеждна основа.

Предимствата на такава сграда са много:

 • Дървените къщи с таванско помещение се отличават с повишено ниво на комфорт.
 • Те са издръжливи и екологични, поради което са безвредни за човешкото здраве и не предизвикват алергии.
 • Къщата от масивно дърво има специален микроклимат.
 • Вътре в него се изключва сух или прекомерно влажен въздух.
 • Материалът има високи топлоизолационни свойства. Дървесината запазва топлината добре, което е особено забележимо през студения сезон. През лятото в такова жилище се създава прохлада.
 • Дървесината може да бъде изолирана, обработена с гипсокартон, сайдинг или друга облицовка. В същото време стените остават здрави с малка дебелина.
 • Най-често тези сгради са типични, така че строителството се извършва бързо и автоматично. За да се отървете от излишната влага, е осигурен лек уплътнител на естествена основа.
 • Самият дървен материал е устойчив на деформация по време на работа. За разлика от други видове строителни материали, той не се страхува от температурни спадове и други неблагоприятни фактори на околната среда.
 • Освен това къщите с таванско помещение са естетически приятни. Благодарение на творческия подход към тяхното изграждане и вътрешно подреждане, можете да създадете специална уютна атмосфера. Къща от бар може да бъде декорирана във всеки интериорен стил. Дървото е идеално комбинирано с други строителни материали. На техен фон той придобива изразителност.

недостатъци

Невъзможно е да не се отбележат няколко отрицателни аспекта на дървените къщи с таванско помещение.

 • Барът се нуждае от по-внимателна поддръжка. Тя ще трябва да бъде импрегнирана с антисептици и оцветена.
 • Топлоизолационните качества на дървения материал са по-ниски от дървените къщи.
 • Рядко се случва всеки вид дървесина да не е засегнат от насекоми.
 • Такъв строителен материал е силно запалим и изисква пожароустойчивост.

Как да оборудваме отвън?

Подобрението на дома от бар с таван отвън зависи от редица фактори. Те включват размера на обекта, площта, отредена за сградата, нейната позиция, бюджета, отпуснат за строителството и вкусовите предпочитания на клиента. Тъй като днес е прието да използвате сайта рационално и функционално, една къща не е достатъчна за добра почивка.

Обикновено сградата е допълнена с кът за сядане, за да може да се отпуснете на чист въздух. Това може да бъде отворена или затворена беседка, веранда или тераса.Беседката се различава от верандата по това, че е издигната отделно от основната сграда, не е свързана със стената на къщата. Терасата не е нищо повече от открита площ близо до вратата, допълнена от навес или тента със система за монтаж. Такова допълнение към залепена или профилирана дървена конструкция ще й придаде по-голяма оригиналност и ще увеличи нейната привлекателност.

Наличието на допълнителна конструкция прави екстериора на къщата по-удобен. Всеки избран обект се подлага на задълбочено архитектурно проучване и проектиране. Това позволява на съвременните потребители да си осигурят комфортни условия за живот и отдих.

За подреждането на местната зона можете да използвате различни елементи: сенници, чадъри, пластмасови мебели, оформяне на пътеки с камъни и ландшафтен дизайн.

Една от предпоставките за подреждане на площадка с дървена къща от бар е нейният декор чрез различни техники. Например, можете да поставите малки статуи в градината, да направите сами красиви саксии. Интересна е и техниката на озеленяване, което е особено привлекателно при проектирането на беседки и тераси, съседни на дървена къща. Всички тези фактори се обсъждат на етапа на проектиране, всеки компонент на растението се избира, като се вземе предвид климатичният фон на конкретен регион.

Вази и друг декор за цветя се избират по един начин за дизайна на целия сайт.

Приспособяване към зоната

Всеки проект е уникален по свой начин. Помислете за търсените проекти:

 • 6 х 4 м. Малката площ е удобна за отворено студио и еркер на долния етаж, таванското помещение ще се използва като спалня.
 • 6 х 6 м. Интересно дизайнерско решение за първи етаж за всекидневна и кухня. Таванското помещение трябва да бъде взето под спалнята. Можете да използвате пространството на долния етаж за студио и тераса, да вземете таванското помещение под спалня и балкон.
 • 6 х 7 м. Тук е възможно да се подреди долното ниво за кухня, хол и антре, след което таванското помещение ще бъде оборудвано с 2 спални.
 • 6 х 9 м. По-добре е да поставите хола, кухнята, малък вестибюл и детски стаи на долния етаж. На горния етаж 2 спални могат да бъдат поставени под таванския покрив.
 • 7 х 8 м. Рационално разположение на кухнята, банята, хола, коридора и спалнята на приземния етаж. Таванското помещение съдържа антре и 3 спални.
 • 7 х 9 м. Къщата с веранда, детска стая, хол и кухня е гостоприемна. На горния етаж има място за 2 спални.
 • 8 х 8 м. Оставяме таванското помещение за 2 спални за членове на семейството. По-добре е да вземете долното пространство за детска, просторна всекидневна и гостоприемна кухня-трапезария.
 • 8 х 9 м. На долния етаж ще бъдат разположени важни функционални стаи (кухня, детска стая, хол). Горният етаж трябва да бъде оборудван за спални или лично пространство на домакинствата.

Когато кадрите се увеличават (например площта на сградата е 8 x 10, 9 x 9 м), можете да прекарате полезни сантиметри под первазите на прозореца. Могат да се използват като кът за хранене, кът за игра или място за почивка.

Идеи за вътрешно обзавеждане

Основното правило за хармонично вътрешно пространство е последователността на интериора в един стил. Недопустимо е таванското помещение или други стаи на вилата да са потопени в стилове на дизайн, които са различни по темперамент и исторически период. Вътре в селски или селски сгради с таванско помещение трябва да изберете неутрален дизайн, като вземете предвид броя, възрастта и интересите на членовете на домакинството. Например военните и авангардни теми са изключени, когато има деца.

Всичко се нуждае от ред и максимална простота, базирана на четири правила: простор + лекота + функционалност + привлекателност. В такива къщи изобилието от дърво в дизайна е нежелателно. Ако има много от него, е задължително да маскирате текстурата. В противен случай съществува риск къщата да се превърне от бар в дървена кутия. Текстурата трябва да изпъква, в противен случай ще създаде депресираща среда.

Мебелите за такива къщи се избират компактни, за предпочитане в комплект.Диванът и фотьойлите трябва да имат удобна и надеждна система за трансформация. Поставят се във всекидневната, допълнени от холна масичка със стъклен плот от армирано стъкло.

Стъклото разтяга всеки интериор. Прави пространството по-леко, дори и да е боядисано в благороден шоколадов нюанс.

По-добре е да изберете светли нюанси за декориране на стените и тавана на такава къща. Благодарение на това можете визуално да увеличите ширината и височината на стените, като изтриете ясните граници на подовете. За тавана можете да изберете гипсокартон и стреч фолио. И двата материала осигуряват преход към стената, за да подчертаят отделна функционална зона. За осветление е по-добре да изберете прожектори и гъвкаво лентово осветление, вградено в стени или тавани.

Сложност може да се създаде от покрива на тавана, който е едновременно покрив и стени на таванското пространство. Освен това има греди, които усложняват дизайна на тавана. За да не създавате трудности при декорирането, можете умишлено да подчертаете гредите, като окачите върху тях необичайни лампи, например вентилатори или петна със система за регулиране на ъгъла на наклон на светлинния поток.

Съвети за строителство и ремонт

 • Изграждането на къща с таванско помещение се извършва в най-високата точка на обекта. Дебелината на стените на сградите от дървен материал трябва да бъде 10 - 15 см. За припокриването на първия етаж трябва да се използва дървен материал върху плат от ленена юта. В този случай дяловете трябва да са рамкови.
 • За втория етаж (таванско помещение) е разрешено да се използват пръти с дебелина 50 - 100 мм. В случай на ремонт, те могат да бъдат облицовани с дъска. Всички прегради, създадени по време на строителството или ремонта, могат да бъдат само рамкови.
 • Преградите за таванския етаж трябва да бъдат рамково-панелни. Минималната височина на стените на основната конструкция не трябва да бъде по-малка от 2,4 м. За тавана тази цифра е 2,2 м. Стълбището, водещо към таванското помещение, може да бъде едно- и двуетажно. Местоположението му не трябва да крие полезната площ на 1-вия етаж. Следователно може да се завинти. Материалът на стъпалата трябва да не се хлъзга.
 • Прозорците за тавана и основната сграда трябва да са двойни зимни, с функция за отваряне. За тавана и пода е необходимо да се предвиди изолация с дебелина до 5 см с уплътнение за топло и пароизолация. За покрива си струва да използвате поцинкована велпапе. За врати е по-добре да изберете твърда плоча.
 • За гредите е по-добре да използвате кантирана дъска с дебелина 5 - 10 см. За обшивката е необходима необрязана дъска. За да се удължи живота на такава къща, основният строителен материал трябва да се поддържа в добро състояние. Важно е да спазвате строителната технология в съответствие с всички правила.

Ефектни примери за вдъхновение

За да разгледате по-отблизо търсенето на идеята за изграждане на дървени къщи с таванско помещение, примерите за фото галерии ще ви помогнат.

 • Оригинален пример за конструкция от профилирана греда.
 • Интересно решение с балкон и двускатен покрив.
 • Къща с издължена конфигурация и перваз на прозореца.
 • Интересно решение с опорни стълбове, балкон и двускатен покрив.
 • Сложна конфигурация на покрива, наличие на балкони, сенници, два входа на съседни равнини на къщата.

За информация как да построите къща от бар с таванско помещение, вижте следващото видео.

без коментари

Коментарът беше изпратен успешно.

Кухня

Спалня

Мебели