Тънкостите при проектирането на къщи от екологичен дървен материал

Съдържание
 1. Особености
 2. Опции за планиране и чертежи
 3. Как да се изгради?
 4. фондация
 5. Интериорна декорация
 6. Съвети и трикове
 7. Красиви примери

В днешно време пазарът на строителни материали е невероятно богат и може да предложи на потребителите продукти с голямо разнообразие от свойства и характеристики. Въпреки това, най-популярните и търсени все още са екологичните продукти. Те включват дървения материал, от който се получават много красиви и уютни жилищни сгради. Днес ще се запознаем с всички тънкости на проектирането на такива сгради, както и ще научим за характеристиките на посочения строителен материал.

Особености

Дървените жилища са много популярни и широко разпространени днес. Подобни сгради могат да бъдат намерени на много улици. Търсенето на такива строителни материали се обяснява с факта, че те имат много предимства, повече от припокриващи се малки недостатъци.

От екологично чист дървен материал можете да построите не само прости къщи с един етаж, но и по-впечатляващи жилища с няколко етажа. В допълнение, те могат да бъдат направени под всякаква форма, от стандартна до изключително оригинална и необичайна. Всичко зависи само от идеята на дизайнера и личните предпочитания на собствениците. Трябва също да се отбележи, че такива материали се различават по относително достъпна цена, което има положителен ефект върху тяхното търсене. Има няколко подвида дървен материал. Всяка от разновидностите на такъв материал има свои отличителни черти и начин на приложение.

Трябва също да се отбележи, че дори и неопитен строител може лесно да се справи с изграждането на дървена къща - тук не е необходимо специално образование или дългогодишна практика. Ето защо много потребители се ангажират да построят къщи от бар със собствените си ръце. Ако се придържате към технологията и използвате качествени материали, тогава резултатът се възхищава от потребителите.

Особено внимание трябва да се обърне на разработването на план за такова жилище. Много е важно да се вземат предвид абсолютно всички детайли на бъдещата структура.

По правило опитни специалисти разработват планове за жилища от дървени трупи.

Ако се вземе решение за изграждане на жилищна сграда от материал като бар, тогава трябва да разберете какви са плюсовете и минусите.

Първо, нека да разгледаме предимствата на този материал.

 • На първо място трябва да се обърне внимание на гъвкавостта на дървения материал като строителен материал. Затова е удоволствие да се работи с него. Изграждането на дървена къща рядко отнема много свободно време и усилия.
 • Можете да построите къща от бар със собствените си ръце. За да направите това, просто трябва да се придържате към прости инструкции и да изберете правилния строителен материал.
 • От такъв материал лесно се получават сгради в различни архитектурни посоки. Тя може да бъде или проста, или много оригинална структура с различни декоративни елементи.
 • Такива конструкции могат да се похвалят с добри якостни характеристики.
 • Дървените къщи са издръжливи.
 • Важно предимство на такива сгради е тяхната екологичност. Висококачественият дървен материал не оказва отрицателно въздействие върху човешкото здраве нито по време на строителните работи, нито след приключването им.
 • Такива къщи не изискват задължителна вътрешна украса. Те изглеждат хармонично и спретнато, дори ако не използвате довършителни материали.
 • Много потребители избират дървения материал, защото има добри топлоизолационни свойства. Ето защо такъв материал често се използва при изграждането на капитални къщи, предназначени за целогодишно живеене. През зимата тези сгради са топли и уютни, а през лятото остават приятно прохладни.
 • Изграждането на дървена къща не може да се нарече скъпо. Технологията за изграждане на такива жилища е една от най-достъпните. Само изграждането на рамкови жилища ще бъде по-евтино (въпреки че това не е факт).
 • Според експерти не е необходимо да се подготвя скъпа основа за дървена къща.

За съжаление къщите, направени от екологични материали, не са перфектни.

Те имат някои недостатъци, които е важно да вземете предвид, ако искате да построите къща от дървени трупи.

 • Основният недостатък на такива конструкции е тяхната пожароопасност. За никого не е тайна, че всякакви дървени конструкции са податливи на лек огън. Разбира се, дървената къща може да бъде защитена от такива последици, като се използват специални огнеупорни средства. Въпреки това, дори и при използването на такива, рискът от пожар все още ще остане, следователно не трябва да се пренебрегват мерките за безопасност.
 • Дървесината е строителен материал, който сериозно "страда" под въздействието на външни фактори. Те включват повишени нива на влажност, насекоми и, разбира се, време. Под въздействието на такива влияния дървесината може да започне да изсъхва, да гние или да се превърне в "хапка" за дървесните паразити. Тук обаче можете да използвате и специални антисептични импрегнации, които ще удължат живота на сградата. Също така е важно да се следи максималната плътност на краищата, така че вредната влага да не проникне в тях. Грижата за дървена къща ще я предпази от негативни външни фактори, но много потребители приписват тази характеристика на недостатъците на тези сгради.

Както можете да видите, дървените къщи имат много повече предимства, отколкото недостатъци. Разбира се, много зависи от това колко компетентно е построена конструкцията.

Опции за планиране и чертежи

Както споменахме по-рано, можете да построите къща с абсолютно всяка модификация от бар. Тя може да бъде не само проста, но и сложен вариант с няколко етажа. Нека разгледаме подробно няколко интересни готови проекта от подобни структури с различни размери и оформления.

Много кокетна къща 4 на 6 м на 2 етажа може да се издигне от бар.

Така че на първия етаж ще бъде възможно да се подредят следните стаи:

 • малка зала 4,04 кв. м, в който трябва да поставите стълбите, водещи към 2-ри етаж;
 • хол от 11 кв. м, което на първия етаж ще бъде най-голямата стая (изходът към нея ще следва от залата);
 • в ъгъла на първия етаж, на пресечната точка на хола и антрето, компактна кухня 6,65 кв. м.

Банята в такова жилище може да бъде разположена както на първия, така и на втория етаж. Всичко зависи от желанията на собствениците. Що се отнася до 2-ри етаж, тук си струва да поставите една спалня от 16,88 кв. м.

Подобна конструкция може да се използва като малка селска къща. Оборудвайте го с висок двускатен покрив, обшит с тъмен покривен материал. Оставете външната страна на стената недовършена (достатъчно е да третирате дървения материал със защитни импрегнации). Долната част на къщата може да бъде допълнена с тухлена зидария. Малките дървени стъпала ще изглеждат органично на входа. Резултатът е дискретна, но много уютна структура.

Любителите на по-оригинални и солидни сгради ще харесат друг проект на дървена къща с площ 7x8. Подобна конструкция може да има и два просторни етажа с всички необходими стаи.

Първо, нека разгледаме какво може да се постави на първия етаж на такова жилище:

 • на входа на къщата трябва да бъде инсталирана кокетна веранда с площ от 4,79 квадратни метра. m;
 • веднага след него в къщата си струва да поставите правоъгълна удължена зала от 7,12 кв.м (малко стълбище, водещо до 2-ия етаж, ще намери своето място близо до крайната стена на залата);
 • от дясната страна на залата ще има достатъчно място за кухнята (10,24 кв. м) и по-просторна всекидневна (16, 42 кв. м), в която еркерите ще изглеждат органично;
 • в резултат на приземния етаж ще остане един свободен ъгъл, разположен точно пред антрето, който трябва да бъде запазен за баня (3,42 кв.м).

Що се отнася до дизайна на втория етаж, тук трябва да разпределите зона за стаи като:

 • спалня над хола на 1-ви етаж (няма нужда да правите еркер в спалнята - трябва да е обикновен квадрат с площ от 14,04 кв. м);
 • от дясната страна на първата спалня поставете втората (10,24 кв. м), която ще повтори формата на кухнята на 1-вия етаж с еркер;
 • срещу тези две стаи ще има свободно продълговато пространство - зала, където ще има изход към стълбите.

Такава дървена къща ще изглежда грандиозно, ако я допълните с двускатен покрив с тъмен покрив и оборудвате основите на еркерите с покриви с няколко ръба. Добавете каменна рамка към долната част на сградата и изградете наклонен навес над входните стъпала върху високи дървени подпори.

От бар може да се издигне много уютна и гостоприемна къща с размери 7х9. На площ от 122 кв. м ще може успешно да се настанят два доста просторни етажа с тераса и стандартен набор от стаи.

И така, нека да разгледаме плана на първия етаж:

 • точно зад малка тераса от 10 кв. м, трябва да бъде разположено антре, което да разделя двете ъглови стаи на къщата - пещ (4,3 кв. м) и спалня (10,6 кв. м);
 • от изброените помещения, просторна всекидневна с еркер от 13,3 квадратни метра трябва да бъде отделена със стена. м, баня 15 кв. м и зала 3,9 кв. м със стълбище (което е продължение на коридора);
 • останалото пространство (зад стената от антрето и хола) да бъде разделено на 2 отделни стаи - ъглова кухня (8,1 кв. м) и трапезария (10,6 кв. м).

Що се отнася до втория етаж, тук планът ще бъде както следва:

 • стълбището от първия етаж в този случай ще отиде в антрето (5,8 кв. м), което се превръща в удължена всекидневна с еркер, както на първия етаж (13,2 кв. м);
 • от двете страни на антрето и хола трябва да бъдат разположени: от дясната страна - баня в ъгъла (4,3 кв. м), а зад нея спалня (14,3 кв. м), от лявата страна - още две спални (8,1 кв. м, 10,6 кв. м), разделени с преграда.

Такава уютна дървена къща ще изглежда органично, ако бъде допълнена с двускатен покрив от тъмен шоколадов нюанс, а компонентите на еркера са завършени с покрив с няколко ръба (4-5). Над терасата си струва да монтирате 3-скатен навес, декориран със същия покривен материал като на покрива. Долната част на такава конструкция трябва да бъде украсена с тухла или зидария, което ще разреди монотонните нюанси на дървения материал, съчетано с контрастен покрив. На входа на терасата трябва да се монтират прости дървени стъпала и парапети от същия материал.

  От бар можете да построите уютна къща 8х8 с един етаж и обща площ от 64 кв. м. Входът към такава конструкция трябва да бъде разположен близо до ъгъла и допълнен с дървени стъпала с огради и опорни стълбове под покрива.

  В условията на такова жилище стаите могат да бъдат подредени, както следва:

  • оборудвайте зала, която условно ще раздели къщата на 2 половини;
  • вдясно организирайте детската стая и я отделете с преграда от просторната всекидневна отсреща;
  • слава поставете друга спалня, а срещу нея поставете кухнята;
  • банята е най-добре организирана между детската стая и спалнята.

  Такова жилище ще изглежда доста просто и незабележимо. За да разредите леко монотонността на дървената конструкция, трябва да се обърнете към контрастиращия тъмночервен покрив на двускатния покрив.

  Прозорците в къщата могат да се монтират както дървени, така и пластмасови.

  Едноетажна къща от бар може да се построи с размери 9х9.Такава конструкция може да има проста квадратна форма и допълнение под формата на малка тераса с площ от 12 кв. м.

  В такова жилище можете да оборудвате:

  • малко антре (6 кв. м.) непосредствено зад терасата;
  • входно антре в такава къща ще доведе до зала (8 кв. м);
  • следващата стая зад залата в такава къща ще бъде баня (4 кв. м);
  • пространството от коридора до банята условно ще раздели къщата на две половини: отляво трябва да организирате 3 разделени спални от 9 кв. м всеки, а отдясно - просторна всекидневна, съчетана с кухня (24 кв. м).

  Такава просторна къща трябва да бъде подрязана с кремави сайдинг панели, а покривът на фронтон трябва да бъде покрит с бордо ролков материал. Препоръчително е да използвате прозорци с рамки, чийто цвят се различава с няколко тона от облицовката на стената. Долният "колан" на сградата трябва да бъде завършен с декоративна тухлена зидария с плътен черешов оттенък (в съответствие с покрива). По-добре е терасата да се оборудва с леки дървени стъпала и същите огради / опорни греди.

  Оптималната площ на модерна частна жилищна сграда е 100 кв. м. Сградите от този размер са идеални не само за постоянно пребиваване, но и за подреждане на просторен гараж. Например, кокетна двуетажна дървена къща от 96 кв. м и гараж от 50 кв. м.

  На първия етаж на посочената къща трябва да бъдат поставени:

  • малко антре от 2,6 кв. м, зала 3,7 кв. m;
  • вляво от коридора / коридора трябва да бъдат разположени тоалетна (2,8 кв. м) и самостоятелна баня (3,6 кв. м);
  • отляво има свободно място за готвене (8,9 кв. м);
  • посочените зони трябва да бъдат завършени с просторна всекидневна (поставете стълбите към 2-ия етаж зад меката мебел), съчетана с трапезария (34, 8 кв. м).

  На приземния етаж можете също да отделите свободен ъгъл за поставяне на котелно помещение.

  Що се отнася до втория етаж на такова жилище, тук те ще намерят своите места:

  • малка зала, до която води стълбище от 1-ви етаж (5,2 кв. м);
  • вляво от залата изградете кабинет или детска стая (8 кв. м), а вдясно дублирайте подобно пространство;
  • Организирайте санитарен възел (8,7 кв.м) в десния ъгъл на втория етаж;
  • В крайния ляв ъгъл на етажа поставете спалня от 14 кв. м.

  На такава площ можете да построите малък балкон с изход от кабинета (4,9 кв. М). В такова жилище има възможност за изграждане на пълноценен покрит гараж в задния двор от около 50 кв. м.

  Такава дървена къща може да бъде оставена без довършителни работи или допълнена с сайдинг. Допълнете балкона на втория етаж с тъмен парапет от ковано желязо и поставете тъмносини керемиди върху фронтонния покрив. Ъгловите части на къщата и долната част на къщата трябва да бъдат допълнени с зидария.

  Как да се изгради?

  Дървесината е много гъвкав и непретенциозен материал, с който се работи лесно и лесно. Ето защо изграждането на дървени къщи е доста прост и ясен процес, с който може да се справи дори начинаещ в строителния бизнес. Важно е само да се придържате към простите инструкции стъпка по стъпка и да носите отговорност за всеки от етапите на работа.

  Нека разгледаме подробно как можете сами да построите висококачествена и надеждна къща от дървени трупи.

  фондация

  Първата стъпка е да се изгради добра основа.

  Има няколко основни типа такива сгради.

  • Има колонни, лентови и монолитни опции за основи. Най-простият е колонният (разбира се, изборът на оптималната опция за основа трябва да бъде избран въз основа на вида на почвата на обекта). Изработен е от азбестоциментови тръби. Тези части се вкарват в предварително пробити отвори.
  • Ако колонната основа е подходяща за вашия сайт, тогава трябва да вземете предвид факта, че тя има един недостатък - няма връзки между стълбовете в такава структура. Ето защо експертите препоръчват да изберете негов купов аналог - в него пилотите са свързани благодарение на стоманобетонна плоча.
  • Най-често срещаният е лентовият тип фондация. Може да се изпълнява в голямо разнообразие от вариации. За впечатляващи товари е обичайно да се използват основи със същото напречно сечение, а за малки товари - основа с малко задълбочаване, което е евтино, но не е по-ниско по надеждност.
  • Основата на плочата е надеждна и издръжлива. Това е стоманобетонна плоча, върху която се извършват строителни работи в бъдеще. За подготовката му се използва армировка и бетон.

  Стени

  Обикновено стените на дървена къща се сглобяват директно на обекта.

  В ъглите прътите са свързани по един от 2 метода:

  • с перваз;
  • без изпъкналост.

  Първо, короната на лентата се полага върху вече завършената основа. Трябва да се свърже в половин дърво. Тази опция за монтаж се използва независимо от това какъв тип връзка е избран за другите редове. Първият етаж на дървена къща трябва да бъде висок около 3 м.

  Когато стените са разположени до необходимото ниво, трябва да поставите таван и да започнете да проектирате втория етаж, ако е планиран такъв.

  Често при издигането на къщи от дървени трупи се използват специални уплътнителни материали. Може да бъде мъх, филц или коноп. Продават се на малки и удобни ролки, така че нарязването им на отделни панделки ще бъде много лесно и просто.

  Етаж

  При полагане на пода трябва да се обърне специално внимание на изолационния материал. Поради тази причина такива дизайни се правят двойни. Избраната изолация се полага между два отделни слоя, което допълнително ще изолира жилищното пространство. С помощта на бордова дъска поставете грубия под.

  Покрив

  След като завършите изграждането на пода и стените, можете да продължите към изграждането на покрива на къщата. Най-простият вариант в тази ситуация е фронтонна конструкция, която можете да изградите със собствените си ръце без никакви проблеми.

  За мауерлата на такъв покрив си струва да използвате прът 150x150 мм и да го прикрепите към короната на стената с помощта на скоби, специални щифтове или котви. Гредите трябва да бъдат поставени така, че да опират върху Mauerlat. Моля, имайте предвид, че в секциите на опорите е необходимо да се направят триъгълни разрези, така че всички елементи да се зацепят възможно най-надеждно. В къщи, изработени от дърво, които в повечето случаи дават значително свиване, не е необходимо да се правят вдлъбнатини, тъй като изместването може да доведе до деформация на съществуващата конструкция. Препоръчително е да закрепите гредите, за да могат да се движат. За да направят това, те обикновено се обръщат към стоманени крепежни елементи - специални "шейни". Такива части се състоят от две части, които позволяват на гредите да променят ъгъла си по време на свиването на дървената конструкция.

  Рафтовата система за такива жилища трябва да се състои от най-надеждния дървен материал и да бъде рамкова основа. Той задава самата форма на покрива и се сглобява от дублирани части. Ъгълът на наклон, дължината, стъпката и дебелината на гредите трябва да бъдат посочени в проекта на сградата. Най-често се използва лъч, чиято ширина е от 150 до 180 мм, а дебелината е от 50 мм. Отделните елементи се закрепват един към друг с помощта на заключваща система с език и канал, както и стоманени пластини. Що се отнася до повдигането на гредите до необходимия ъгъл, тук се използват специални рафтови крака.

  Готовата рафтова система е покрита с пароизолационен материал. Отгоре са монтирани контра решетка и щайга. Контррешетката е изградена от летви, чиято дебелина е 2 см. Те се монтират върху изолацията по протежение на гредите. Лагерът трябва да бъде закован напречно на гредите. В този случай стъпката на прътите зависи от избрания от вас покривен материал.

  Ако планирате да оборудвате тавана, тогава покривът е допълнително изолиран отвътре с плочи, например минерална вата.

  Поставя се между гредите.

  Интериорна декорация

  Въпреки факта, че вътрешната украса на дървена къща не е предпоставка, струва си да разберем какви материали могат да се използват за това.

  Преди да продължите с интериорния дизайн на такива жилища, е необходимо да планирате за какви цели ще се използва тази или онази стая. Например, ако ще използвате крайградска сграда само през уикендите или през летния сезон, тогава можете да спестите от изолационен материал. Ако обаче планирате да живеете постоянно в такава къща, тогава тя ще трябва да бъде добре изолирана. Не трябва да забравяме и хидроизолационните материали.

  Вътрешната декорация на такава структура трябва да започне след интериорен дизайн. Освен това ще трябва внимателно да прецените в кои райони ще минават канализацията, отоплителните тръби и електрическите мрежи. След като завършите всички предварителни работи, ще бъде възможно да се пристъпи директно към вътрешната украса на дървената къща.

  Първо трябва да се заемете с дизайна на пода. Първо, ще трябва да поставите грубия под, като използвате двуслойна настилка. Монтажът на хидро и топлоизолация не може да бъде пренебрегнат. След това дъските се поставят на пода. Този процес отнема средно около 2 дни. Има много начини за нанасяне на подови покрития. Например, можете да полагате материали с помощта на дървени трупи, подови греди или твърди основи.

  Оптималната опция за довършителни работи трябва да бъде избрана въз основа на характеристиките на сградата. След като монтирате подовата настилка, ще трябва да извършите шлайфане с ръчни инструменти или специални шлайфмашини. В допълнение, шкурка с различни размери на зърна и нива на абразивност може да бъде полезна. Не забравяйте, че подът също трябва да бъде изолиран.

  За довършителни работи в такива структури се препоръчва да изберете полимерни композиции, които се основават само на един компонент. Препоръчително е да се даде предпочитание на водни смеси. Що се отнася до пода, той може да бъде украсен с почти всеки материал. Например, това може да бъде паркет, масивна дъска, ламинат, плочки или килим.

  Таванът в дървена къща може просто да бъде оставен такъв, какъвто е и да не се подлага на допълнителна обработка. В противен случай трябва да се обърнете към опънатия таван или към слоя боя. Тук трябва да надградите вкусовите предпочитания и желания на собствениците на дома. Често таваните в дървените къщи са украсени с различни декоративни панели. Не забравяйте, че тези основи, като таванското помещение, се нуждаят от висококачествена изолация.

  Що се отнася до вътрешната декорация на стени в къща, изработена от дървен материал, тогава си струва да се обърнете към специални материали или висококачествени смеси за мазилка. Преди нанасянето им е много важно дървените повърхности да се шлайфат добре и след това да се покрият с грунд и защитни съединения.

  Грундът трябва да се нанесе равномерно и точно върху стените на дървения материал. Благодарение на такива действия ще бъде възможно да се постави довършителният слой възможно най-гладък и естетичен. Обикновено горното покритие се състои от 2-3 слоя.

  Експертите препоръчват да се използват само естествени съединения за вътрешна декорация на такива конструкции.

  Къщите от бар могат да бъдат допълнително изолирани отвътре с минерална вата или пяна. При полагането на такива материали е много важно да се оставят малки празнини между самата изолация и дървените стени. Обикновено тези покрития се фиксират върху предварително подготвена летва и контра-рейва.

  След шлайфане на стените и покриването им със защитни съединения, можете да оставите всичко както е или да се обърнете към една или друга облицовка. Като правило за това се избират материали като облицовка на стени, тапети или класическа дървена облицовка. Ако стаята в такава къща има скромна площ, тогава е по-добре да се даде предпочитание на по-леки материали.

  Съвети и трикове

  Ако планирате да поставите висококачествена дървена къща на вашия сайт, тогава се препоръчва да закупите само онези материали, които са направени през зимния сезон. В такива продукти има незначително количество влага. В допълнение, такова дърво не е склонно към синьо оцветяване.

  Ако искате вашата дървена къща да бъде изпълнена с оригинални интериорни детайли и сводести конструкции, тогава трябва да използвате залепен ламиниран дървен материал. От него се получават много красиви парапети, стълби и первази.

  Ако решите да построите гараж от бар със собствените си ръце, тогава трябва да вземете предвид един важен нюанс - в такива стаи компетентно извършената вентилация играе една от основните роли. Ако се грижите за него, дървената конструкция ще продължи възможно най-дълго и няма да загуби визуалната си привлекателност.

  Не се препоръчва да избирате планове и примери за къщи, в които има твърде големи прозорци. Моля, имайте предвид, че поради такива компоненти топлинните загуби могат значително да се увеличат, което ще доведе до ненужни разходи за отопление.

  За да направите еркер в дървена къща, се препоръчва да използвате залепени греди. От тази суровина ще се получи много здрава и стабилна структура.

  Къщите от бар могат да бъдат направени в различни стилове, но някои от най-популярните са:

  • прованс;
  • скандинавски;
  • на лов;
  • селски.

  Професионалистите казват, че е невъзможно да се поставят дървени къщи до ключ. Първо трябва да дадете време на конструкцията да се свие и едва след това (след 5-6 месеца) да започнете довършителните работи.

  При самостоятелно сглобяване на дървени стени е важно да се има предвид, че използването на лен или кълчища не предотвратява образуването на микро пролуки и пукнатини в основата. Това се дължи на факта, че такива материали не могат да осигурят равномерен слой. Изолацията от лентов тип обаче е лишена от такива недостатъци. Отличава се с еднаква дебелина и надежден иглопробиван нетъкан текстил.

  Що се отнася до вътрешната декорация на стените, тук не трябва незабавно да пристъпвате към нанасяне на боя. Първо, трябва да направите тестов цвят.

  Когато избирате една или друга цветова схема, трябва да дадете предпочитание на по-светлите нюанси, защото изглеждат много по-добре и по-свежи.

  Освен това те могат да бъдат направени по-тъмни, ако е необходимо.

  Преди да пристъпите към изграждането на основата за дървена къща, ще трябва внимателно да подравните мястото и да го почистите старателно.

  Един или друг тип основа трябва да бъде избран въз основа на геоложките характеристики на почвата на обекта. Обикновено, за да определят характеристиките на почвата, хората се обръщат към специални организации. Разбира се, подобни услуги могат да бъдат скъпи, но можете лесно да изберете подходяща основа, която ще продължи възможно най-дълго при съществуващите условия.

  Извършете всички монтажни работи в съответствие с проекта. Не трябва да се отклонявате от плана, за да не се сблъскате с проблеми и неразбираеми ситуации.

  Можете да украсите дървена къща през цялата година. Трябва обаче да се има предвид, че температурата вътре през зимата не трябва да бъде по-ниска от +15 градуса. При боядисване на външни дървени стени температурата на външния въздух трябва да бъде най-малко + 5-7 градуса, а нивото на влажност не трябва да е по-високо от 75-80%. Ако искате боята да изсъхне равномерно и спретнато, тогава определено трябва да следите температурния режим.

  Не пренебрегвайте обработката на дървения материал със защитни антисептични импрегнации. Без подходяща грижа такива строителни материали няма да издържат дълго и бързо ще загубят първоначалния си вид.

  Не бива да започвате сами да строите дървена къща, ако се съмнявате в способностите си. В този случай е по-добре да се свържете със специалисти, които ще доставят структурата бързо и лесно.

  Красиви примери

  От такъв екологично чист материал като дървен материал се получават много красиви и уютни къщи.Могат да бъдат изпълнени в различни цветове. В допълнение, такива жилища често имат много оригинална и необичайна структура.

  Например, от залепен ламиниран дървен материал, боядисан в тъмно кафяво, получавате прекрасна двуетажна вила с двускатен покрив, обшита с тъмни плочки. Малък отворен балкон с тъмна дървена ограда ще изглежда добре близо до прозорец на втория етаж. Ще бъде възможно да се разредят мрачните цветове на такава конструкция с по-светлокафяви дограма, долна корона от зидария и висока тръба (печка или камина), също облицована с камък. В близост до входната врата трябва да оборудвате малка тераса със същата ограда като на балкона. На този фон входните врати от махагон ще изглеждат органично.

   Къщите от дървен материал изглеждат добре без допълнителна декорация. Например, конструкция от профилиран материал на 2 етажа може да бъде оставена непокрита, но допълнена с груб покрив с четири наклона и покривен материал в контрастен тъмнокафяв или бургундски нюанс. Същият покрив трябва да бъде допълнен с навес над терасата с дървена ограда и подпори. Такава малка, но естетическа сграда може да бъде заобиколена от зеленина и различни декоративни елементи от дърво.

   Типичните едноетажни къщи от бар изглеждат не по-малко привлекателни и органични. Например, това може да бъде недовършена конструкция с ефектни зелени плочки, които ще се открояват рязко на фона на деликатно дърво. На входа на къщата малка тераса, оградена с контрастираща бяла ограда, ще изглежда страхотно. Над тази входна зона трябва да се постави фронтон навес, допълнен от същия зелен покрив. По-добре е да боядисате дограмата в бяло. Резултатът е много уютна и хармонична дървена къща.

   Вижте следващото видео за грешките при построяването на къща от бар.

   без коментари

   Коментарът беше изпратен успешно.

   Кухня

   Спалня

   Мебели