Проект на къща 8х10 м с таванско помещение: красиви идеи за строителство

Съдържание
  1. Особености
  2. Строителни материали
  3. Проекти
  4. Красиви примери

Къща с таван е практична конструкция, която изглежда по-малко обемиста от класическа двуетажна сграда, но в същото време е достатъчно голяма за комфорта на цялото семейство. Победете пространството на къща с таванско помещение с размери 8 х 10 кв. м. може да се извърши по различни начини, в зависимост от състава на семейството, интересите и нуждите на всеки един от неговите членове.

Особености

Дом с размери 8 x 10 с допълнително таванско помещение може да има много предимства. Ето защо подобни сгради стават все по-търсени през последните години.

По-евтино е да построите таванско помещение: можете да спестите от строителни работи, декорацията също изисква по-малко материали. Освен това таванското помещение не се счита за пълноценен втори етаж, което е изгодно от правна гледна точка.

Освен това в такава къща има не по-малко място, отколкото в двуетажна. Това означава, че чрез оборудването на тавана можете да си позволите някои ексцесии. Например, можете да направите съблекалня, свой собствен офис за работа от вкъщи или работилница за творчески занимания. Тази опция е подходяща и за големи семейства. Децата могат лесно да останат на тавана, оставяйки целия първи етаж на родителите си.

В такава къща е много по-топло. На първо място, по-лесно е да пренасяте газ до тавана, отколкото до втория етаж. Освен това топлината не излиза през покрива, особено ако е допълнително изолиран. За щастие сега има много начини за изолация, така че можете да изберете този, който ви подхожда най-добре.

Ако таванското помещение е завършено отделно или просто се извършва последно, тогава работата там може да се извърши без изгонване на наемателите от първия етаж.

И накрая, таванското помещение изглежда доста необичайно. Това означава, че можете да оборудвате някои оригинални помещения там, прилагайки цялото си въображение.

Въпреки това, в допълнение към огромния брой предимства, такива сгради имат свои собствени недостатъци. Повечето от тях се дължат на факта, че са допуснати някои грешки при строителството. Например, материалът е избран неправилно, някои технологии са нарушени и т.н. Това може да направи студено горе.

Недостатъците включват твърде високата цена на прозорците. Капандурите, като правило, струват един и половина до два пъти повече от обикновените. Ето защо, след като сте решили да оборудвате къща от този тип, трябва да сте подготвени за допълнителни разходи.

Също така трябва да внимавате с поставянето на мебелите. Не поставяйте твърде тежки предмети в тази част на къщата, по-добре е да вземете леки материали.

Това важи за всичко, включително покриви, обзавеждане и обзавеждане. Ако претоварите основата, по стените могат да се появят пукнатини.

Строителни материали

Таванското помещение, както всяка друга стая, може да бъде изградено от различни материали. Те включват дърво, тухли и блокове от пяна. Всеки от материалите има както предимства, така и недостатъци.

Дървото е най-популярният избор напоследък. Факт е, че високата екологичност на сградите сега се оценява високо. По този параметър дървото пасва идеално. В допълнение, къща с таванско помещение, изработено от дървен материал или дървени трупи, изглежда привлекателно и служи като истинска декорация на обекта.

Друг популярен материал, който летните жители използват, са шлакови блокове или блокове от пяна. Те не са толкова качествени, но можете да построите къща от тях възможно най-бързо.Те също се различават по такива предимства като относително ниско тегло и ниска цена.

Не може да се пренебрегне вечната класика - тухлените сгради. Този материал се свързва със здравина и надеждност. Тухлените къщи отдавна се считат за най-луксозните и издръжливи. Сега те също не губят популярност.

Въпреки че изграждането на къща с тухлен тавански етаж ще струва повече от изграждането на лека рамкова сграда от блокове от пяна, мнозина все пак ще предпочетат първия вариант.

Накрая си струва да споменем камъка. Сред другите материали, той се откроява със своята издръжливост и повишена топлопроводимост. Ако завършите сградата си с раковина, можете да получите топла и уютна стая, която няма да се страхува от никакви студове.

Опции като комбинация от няколко материала също са приемливи. Например, къща може да бъде изцяло построена от дървена къща и след това допълнително изолирана. В някои случаи се разпределя таванска стая.

Проекти

Има много интересни проекти. Окончателното оформление винаги се избира, като се вземат предвид характеристиките на определено семейство и се одобрява от собствениците.

Къща 8х10 за малко семейство

Традиционният вариант е къща с таванско помещение, в което се намира жилищното пространство. Това може да бъде спалня за родители или деца, които вече живеят със семейството си. В някои случаи таванското стълбище се извежда навън, така че жителите от горния етаж да не пречат на другите.

Стая 10x8 за креативни хора

Ако някой от семейството има творчески хобита, таванското помещение може да бъде оборудвано точно за мястото за такива дейности. В тази стая можете да оборудвате, например, работилница. Така всеки може да бъде креативен, без да се разсейва от външен шум и без да безпокои близките си.

Също така на втория етаж можете да оборудвате шивашка работилница с прилежаща съблекалня. Има достатъчно място за всичко, което е необходимо за това. Можете също така допълнително да украсите стаята с декоративни елементи.

Красиви примери

Когато планирате собствена къща с таванско помещение, можете да видите снимки на красиви завършени сгради. Те ще ви помогнат да се ориентирате в каква посока трябва да се движите, коя опция може да ви подхожда. Можете да повторите представения проект или да се вдъхновите от готови идеи и да създадете нещо свое.

  • Светла тухлена къща. Първият пример е солидна конструкция от светли тухли, допълнена от ярък изумруден покрив. Тази цветова комбинация може да се нарече класика. Къщата изглежда стилна и спретната. На тавана има малко място, защото покривът е нисък. Но наличното пространство е достатъчно за семейство от няколко души, за да се настани удобно на приземния и горния етаж.
  • Лека сграда. Ако първият вариант е истинска класика, тогава вторият изглежда по-модерен. Светлите стени се допълват от тръби и дограма в цвят на кафе. Част от покрива предпазва балкона и мини-терасата, прикрепена към стаята от лошо време. По този начин има достатъчно място не само вътре в сградата, но и отвън. Това дава възможност да се насладите на красотата на заобикалящата природа и чист въздух през дългите вечери.
  • Къща с паркинг. Под покрива на тази къща има място не само за всички членове на семейството, но и за добра кола. Малък паркинг е защитен от жега и дъжд, така че може лесно да замени гараж поне за известно време.

Самата къща е подобна на предишната - по-светла основа, тъмен декор и много зеленина, която краси сградата и я прави по-живописна. Таванското помещение има не по-малко свободно пространство от долния етаж. Там е напълно възможно да се оборудва стая за гости, детска стая или работилница, така че има достатъчно място за всички. Такава къща с таванско помещение е подходяща както за млада двойка, така и за голямо семейство.

За преглед на къщата 8x10 с таванско помещение вижте следващото видео.

без коментари

Коментарът беше изпратен успешно.

Кухня

Спалня

Мебели