Най-популярните проекти на къщи от 7 на 9 м с таванско помещение

Сред големия брой опции за частни селски къщи най-често можете да намерите сгради с таванско помещение. Една от основните причини за тази популярност е увеличаването на жилищната площ при минимални разходи.

Особености

При изграждането на таванско помещение трябва да се помни, че то трябва да има възможно най-ниско тегло. Най-често се препоръчва тази стая да се направи солидна, без прегради. Ако преградите са необходими за въплъщение на вашите идеи, тогава е най-добре да ги направите от гипсокартон - този материал е достатъчно здрав, но е много лек. Също така е необходимо да се вземе предвид теглото на покрива, мебелите и интериорната декорация. Това тегло може да повлияе на целостта на стените и основите.

Новите помещения ще трябва да бъдат хидроизолирани. Друг важен момент са прозорците, те са трудни за монтиране, но крайният резултат ще бъде просто невероятен.

Къщите с таванско помещение имат редица обективни предимства:

 • Спестяване на пари за строителни материали.
 • Спестяване на време за строително-монтажни работи.
 • Добре обмисленото пространство на тавана може почти да удвои площта на къщата.
 • Простота при осъществяване на комуникации в нова жилищна част - достатъчно е да ги разтегнете от първия етаж.
 • Намаляване на топлинните загуби през покрива.
 • Ако работата е извършена правилно, няма нужда от изгонване на наемателите - те могат спокойно да продължат да живеят на първия етаж.
 • Възможността да оборудвате нова стая не само като жилищна, там можете да организирате зона за отдих, билярдна стая или работна зона с работилница.
 • Възможността да реализирате собствените си творчески идеи във визията на подредбата на тази стая. Необичайните форми могат да ви дадат някои креативни идеи.

Такива сгради обаче имат и някои недостатъци:

 • Неспазването на строителните технологии може да доведе до неправилен топлопренос в цялата къща.
 • Неправилният избор на материали може да доведе до висока влажност и замръзване през зимата.
 • Високата цена за инсталиране на покривни прозорци поради сложна работа.
 • Ако през зимата има прозорци, естествената светлина може да бъде нарушена поради сняг.

Проекти

Един от най-популярните проекти за къща с таванско помещение е конструкция с размери 7 на 9 метра. Ако такава къща е едноетажна, тогава тя може да се използва както като лятна вила, така и като жилище за няколко души. С допълнителна жилищна площ на тавана, цялата сграда може да се разглежда като голям и завършен дом за семейство с голям брой хора.

Къщата е с площ 7х9 кв. м с таванско помещение, общата площ може да достигне 100 кв. м. Тази зона задължително трябва да включва две или три спални (в зависимост от броя на хората), всекидневна, кухня, баня с тоалетна и антре.

Когато избирате оформлението на къща 7 на 9 м с таванско помещение, трябва да запомните:

 • Препоръчително е да поставите всички спални, както и детските стаи на горния етаж – така почивката ви ще бъде пълноценна и по-приятна.
 • Кухнята, както и залата, трябва да бъде оборудвана на приземния етаж. Има огромен брой опции за комбинирането им.
 • Банята и тоалетната трябва да са на приземния етаж. За удобство или в къща с голямо семейство можете да направите допълнителна баня на втория етаж.
 • Стълбището не трябва да нарушава целостта на пространството нито на първия, нито на втория етаж. Тя трябва да бъде органично интегрирана в интериора.
 • Височината на тавана трябва да бъде най-малко 240 cm.

Често, когато се строи нова къща с таванско помещение вместо таванско помещение, е много по-лесно да се мисли за местоположението на елементи като балкон или веранда. Във вече обитавана къща ще бъде трудно да ги "довършите".Също така, по време на строителството е възможно да се комбинира къща с гараж - тогава площта на стаята на втория етаж може да се увеличи.

Красиви примери

Има огромен брой къщи за постоянно пребиваване с таванско помещение. Такива конструкции могат да бъдат изградени от всякакви материали: тухли, блокове, дървен материал.

Един от най-простите и често срещани примери за къща 7x9 с таванско помещение е показан на диаграмите. На приземния етаж има кухня, хол, баня, санитарен възел и коридор. В същото време има проходен коридор със стълбище, което води до втория етаж. При това разположение на стаите две спални ще бъдат разположени на втория етаж. Това е много удобен вариант за малко семейство - едната спалня е предназначена за родители, втората стая е проектирана като детска стая.

Втората популярна версия на къщата 7 на 9 м с таванско помещение е построена изцяло от дърво. Има извита стълба към втория етаж. На първия има входно антре, санитарен възел, кухня обединена с антре, стая за отдих и самостоятелен кабинет. На втория етаж има три спални. Тази опция е идеална за семейство от 4-5 души.

Поради простотата на решението и малката площ на самата конструкция, тези опции са най-популярни. Поради наличието на голям брой стаи, във всяка от тях можете да покажете свои собствени дизайнерски решения при декориране на интериора.

Къщи 7 на 9 м набират популярност. Таванското помещение до голяма степен ви позволява да увеличите площта на жилищното пространство, докато вие сами можете да подредите стаите, както желаете.

Вижте по-долу за повече подробности.

без коментари

Коментарът беше изпратен успешно.

Кухня

Спалня

Мебели