Оформление на къща с размери 6 на 8 м с таванско помещение: ние полезно бием всеки метър

Съдържание
  1. Характеристики на стаята
  2. Предимства и недостатъци
  3. Изборът на материали за строителство
  4. Каква среда може да бъде?
  5. Красиви примери за вдъхновение

Напоследък много жители на града планират да закупят къща или да построят дача извън града. В крайна сметка това е чист въздух, комуникация с природата и пресни, органични зеленчуци и плодове, отгледани от собствените ни ръце. Следователно, след като сте закупили малък парцел, трябва да го използвате рационално. Например, да построите малка къща с размери 6 на 8 метра, с красиво таванско помещение.

Характеристики на стаята

Оформлението на такава къща ще отнеме малко време и ще зарадва собствениците, които създават семейно гнездо със собствените си ръце. Къща 6 на 8 е лесна за поставяне на малък парцел.

Той е компактен, не заема много място, но в същото време може да побере всичко, което е необходимо за комфортен живот на всяко семейство.

По размер такава къща може да се сравни с малък градски апартамент. Вътре, както жилищните помещения, които могат да бъдат поставени на тавана, така и помощните помещения, разположени в мазето, ще се поберат перфектно. Малък отвън, той ще побере всичко, така че всеки член на семейството да е доволен.

Предимства и недостатъци

Когато планирате къща с таванско помещение, е необходимо да се вземат предвид всички плюсове и минуси на конструкцията. Това ще помогне за по-ясно дефиниране на функционалността и предназначението на всяка стая.

Изграждането на такава къща има повече предимства, отколкото недостатъци. Първо, къщата 6 на 8 заема малка площ, която се увеличава от таванския етаж. При плащане на данък върху недвижимите имоти ще се вземе предвид само един етаж: таванското помещение е обикновено таванско помещение и не се счита за жилищно помещение. На второ място, поради малкия си размер, такава сграда ви позволява да спестите от полагане на основата и издигане на стени, а използването на съвременни материали ви позволява да построите къща с таванско помещение в най-кратки срокове.

Колкото и да искате да построите перфектната къща, тя пак ще има недостатъци. Сграда с таванско помещение не е изключение от това правило. Когато планирате да построите такава къща, е необходимо да вземете предвид наклона на стените и тавана на таванския етаж. Когато купувате мебели, трябва да закупите ниски модели, които ще отговарят на размера на стаята. Нивото на топлопреминаване в такива къщи е твърде високо, поради което има нужда от топлоизолация на таванското помещение и инсталиране на отоплителна система.

Изборът на материали за строителство

Гамата от строителни материали е много широка. За стени това са тухли, блокове от пяна, рамкови панели. За подове - дървени греди. Всеки има своите предимства и недостатъци, които трябва да сте наясно, преди да вземете окончателно решение за избора.

Тухла

Появява се на строителния пазар от дълго време и не отстъпва по качество на другите материали. Той е достатъчно издръжлив, не се страхува от лоши метеорологични условия, огън и има добра звукоизолация. На всичкото отгоре, облицовъчната тухла изглежда красива във вътрешността на обекта.

Блокове от пяна

Такъв материал като блокове от пяна е по-практичен и по-евтин от тухла. Стените растат много бързо с него. Къща, изработена от блокове от пяна, има висока топлоизолация, което е важно.

Такива стени никога няма да мухлясат.

Кадър

Издигането на стени от рамкови панели привлече много фенове. Популярността на материалите се дължи на факта, че тяхното сглобяване отнема малко време. Заводите произвеждат готови части, с помощта на които по принципа на дизайнера се изгражда къща за една седмица.Стените на рамката ще имат добра топлоизолация. Всички материали са подходящи за декориране на къща.

Греди

Друг екологичен материал са дървените греди. Има голямо търсене при изграждането на къщи от 6 до 8. Такава къща не изисква допълнителни отоплителни материали. Изглежда страхотно навсякъде. Изграждането му ще отнеме малко време, приблизително две до три седмици.

Каква среда може да бъде?

След като сте решили да построите едноетажна къща с таванско помещение, можете не само да спестите пари, но и да създадете красота и уют. Такава къща не може да се нарече голяма, но в нея може да се настани пълноценно семейство. За да е удобно на всички е необходимо да се направи план, съобразен с бюджета и изискванията на собственика.

Ако къщата е на един етаж, а семейството се състои от трима души, тогава таванското помещение може да се използва за оборудване на място за спане. На първия етаж трябва да оборудвате кухнята, през която можете да стигнете до банята, втората спалня и всекидневната, която благодарение на многобройните прозорци ще има много светлина.

Следващият вариант е с тераса, излизайки на която се усеща единството с природата. Влизайки в такава къща, веднага се оказвате в малък коридор, където можете да поставите гардероб с две врати за връхни дрехи и малък шкаф за обувки. Освен това има голяма и много светла стая, където можете да поставите диван и малка масичка. Непосредствено зад него е кухня, комбинирана с трапезария и с голяма маса в средата на стаята, след това баня. Спалните могат да бъдат поставени вдясно от антрето. А на горния етаж - стая за гости за гости на приятели.

За семейство с деца, градинска къща 6 на 8 с таван е най-подходяща. На приземния етаж можете да поставите спалня за родителите. И на тавана - за деца, където могат не само да спят, но и да играят, без да пречат на никого.

На долния етаж, близо до спалнята, се препоръчва да се постави хол и кухня с трапезария, където цялото семейство ще се събере на голяма маса. За да разширите пространството, можете да направите веранда.

Ако е затворен, тогава си струва да направите всекидневна от него и вместо това да оборудвате допълнителна спалня.

Ако таванското помещение е пълноценен втори етаж, тогава на първия можете да оборудвате всекидневна, баня и кухня, а на горния етаж има две или три спални. Една голяма е за родители, а две по-малки са за деца.

Красиви примери за вдъхновение

Днес къща 6 на 8 с таван е една от най-популярните сред населението. В крайна сметка, ако организирате всички зони правилно, можете да получите мечтания дом. Ето няколко красиви примера.

Първият вариант е конструкция в светъл цвят с тъмни дървени греди. Къщата с таванско помещение се вписва идеално в ландшафтния дизайн на обекта. В тази къща може да живее семейство с деца. Наличието на просторна тераса пред входа на къщата ще позволи на децата да играят на нея по всяко време на годината.

Първият етаж и таванското помещение са изпълнени в същия стил. Цялата къща е построена в стил Арт Нуво - белите стени са органично съчетани с тъмни покрития. Средната част на къщата е завършена с кафяви панели, имитиращи естествено дърво. Към тавана е прикрепен малък бял балкон. Там можете да пиете чай и да се полюбувате на околността.

Вторият пример е представен в по-светли цветове. Красиви колони поддържат голям балкон, изработен от същия материал. Покривът е по-скатен. Следователно, само една стая може да бъде настанена на тавана, например стая за гости. Целият парцел е павиран с тротоарни плочи. На него има място за паркиране.

Обобщавайки, можем да кажем, че като планирате добре къща 6x8 м с таванско помещение, можете да получите напълно ергономично пространство и да направите стаята топла и уютна.

Вижте по-долу за повече подробности.

без коментари

Коментарът беше изпратен успешно.

Кухня

Спалня

Мебели